Karbantartási anyagok, segédanyagok és ipari felszerelések webáruháza

LOTO készletek, csoportos kizárók

A LOTO készletek hordozható formában biztosítják a legszükségesebb LOTO eszközöket az állandó üzemi területen, operáló karbantartási személyeknek vagy csoportoknak, illetve biztosítják a biztonságukat azon felhasználók számára is, akik munkájukat leginkább külső helyszínen végzik és nem tudható pontosan előre, hogy milyen munkaterületen fogják végezni a tevékenységüket, milyen LOTO eszközökre lesz szükség az adott helyszínen a biztonságuk garantálásához, a területen lévő energiaforrások biztonságos kizárásához.
A LOTO készleteket legtöbbször nem egy adott helyszín specifikációja alapján választják ki, így sokféle LOTO eszköz található meg bennük, amelyek legtöbbje univerzális, tág mérettartományokban alkalmazható.
A legtöbb LOTO készlet az általános területeken használható. Mindegyik LOTO készlet tartalmaz LOTO lakatot, gyűjtőlakatot (lakat többszörözőt), kismegszakító és/vagy megszakító kizárót és LOTO azonosító kártyákat. A tevékenység specifikus és bővített LOTO készletek tartalmaznak szelep és golyóscsap kizárókat, kábeles kizárókat is.
 
A csoportos kizárók biztosítják, hogy amennyiben több személy, berendezés és energiaforrás van jelen a munkafolyamat során, akkor is biztosítva legyen a véletlen gépindításból eredő balesetek elkerülése. A munkacsoport összes résztvevője a kizáró dobozt a saját jelölésével ellátja és a kizárásokhoz használt kulcsokat a kizárás alatt a csoportos kizáró dobozban helyezi el. A kizáró dobozt a felügyeletet végző személy a saját lakatával lezárja, amelynek kizárását és lakat kulcsokat - az energiaforrásokhoz való hozzáférést - csak az ellenőrzést és az újraindítás jóváhagyását követően adja ki.

13termék