Karbantartási anyagok, segédanyagok és ipari felszerelések webáruháza

LOCKOUT TAGOUT

A Lockout Tagout (LOTO) olyan biztonsági módszer, amellyel az energiát felhasználó eszközökre meghatározott eljárás szerint megfelelő kizárókat és jelzőket helyeznek el, biztosítva, hogy az energiaforrást használó berendezést az energialeválasztás után ne lehessen üzembe helyezni. A LOTO kizáró eszközökkel megakadályozható a munkaterületeken véletlenül elindított gépek és rendszerek működése, amely munkavédelmi szempontból és a dolgozók egészsége megóvásának érdekében a XXI. században minden gépet és berendezést üzemeltető vállalkozásnál elengedhetetlen, a vonatkozó munkavédelmi szabvány szerint: Gépek biztonsága. A váratlan indítás megelőzése (ISO 14118:2017) 

De hogyan alkalmazzuk?

Miután a veszélyes energiaforrásokkal rendelkező berendezéseket megfelelően azonosították és az elvégzendő szervizelési eljárásokat dokumentálták, az alábbi lépéseket kell elvégezni a karbantartási tevékenységek elvégzése előtt - vagyis a Lockout Tagout 7 lépése:

Készüljön fel a leállításra.
Értesítse az összes érintettet a lezárt berendezésekről és a tevékenységekről.
Állítsa le a berendezést.
Válassza le a berendezést energiaforrástól.
Oszlassa el a maradék energiát.
Alkalmazza a megfelelő LOTO eszközöket.
Ellenőrizze, hogy a berendezés megfelelően el van-e zárva az energiáktól.
Ezen lépések betartása biztosítja a megfelelő és biztonságos kizárást, a balesetek elkerülését.

A NECH LOTO munkavédelmi kizáró eszközök széles palettája elérhető magyarországi raktárról, illetve rövid határidővel, amely már több multinacionális vállalatnál is bizonyított.

Nézzen körül kínálatunkban és válogasson a szükséges LOTO rendszerelemek között vagy kérje szakértő kollégáink segítségét.

-