Karbantartási anyagok, segédanyagok és ipari felszerelések webáruháza

Vásárlási feltételek

Általános szerződési feltételek
Adatkezelési tájékoztató
Általános szerződési feltételek
VÁSÁRLÁSI FELTÉTELEK
  1. Bevezető

 Az alábbi általános feltételek a weboldalon keresztül történő vásárlásra, megrendelésre vonatkoznak a hatályos jogszabályok teljes betartása mellett. Azért, hogy az Ön által vásárolt áruval kapcsolatban tisztába legyen a szállításra, megrendelésre vonatkozó feltételekkel és a weboldal működésével, kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbiakat.

 A vásárlás feltételei és a vásárlással kapcsolatos tudnivalók, információk magyar nyelven íródtak, az oldalon használt elsődleges nyelv a magyar. A nextevo.eu webshop rendelkezései között nem utal magatartási kódexre.

 A webáruházban lévő termékek eladója a Next Evolution Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, rövidített nevén Next Evolution Kft..

Az eladó adatai:

Székhely: 2100 Gödöllő, Széchenyi István utca 44.
(Nem áruátvételi pont.)
Adószám / EU-s adószám: 25158416-2-13 / HU25158416
Cégjegyzékszám: 13-09-206327
Telefon: +36 (70) 244 8863
E-mail: next (at) nextevolution (.) hu
Európai Egyedi Azonosító: HUOCCSZ.01-09-203212

Bankadatok:

K&H Bank (HUF)
IBAN: HU07 1040 1110 5052 6774 4855 1009 / SWIFT: OKHBHUHB

TransferWise Europe SA (EUR)
IBAN: BE37 9670 6499 6228 / SWIFT: TRWIBEB1XXX

Bejegyezve: 2015-ben a Fővárosi Törvényszék Cégbírósága által / 1051 Budapest, Nádor u. 28.

 

  2. Szerződéskötés feltételeire vonatkozó tájékoztatás

 A nextevo.eu üzemeltetője - a Next Evolution Kft. - a weboldalon kereskedelmi tevékenységet folytat. Az áruházban történő megrendelés leadása távollévők között történő szerződés, a vevő oldali ajánlattételi szándékának minősül. A webáruházból érkező - nem automata - visszaigazolással a megrendelés felek között írásban megkötött szerződésnek minősül. A szerződéskötés nyelve magyar. A szerződési feltételek más nyelven történő megjelenítése, fordítása csak a könnyebb érthetőséget segíti. A fordításbeli eltérések esetén az eredeti magyar nyelvű szöveg az irányadó.

 A megkötött szerződéseket kötelezően nem iktatjuk. A korábbi megrendelések regisztrált felhasználók számára utólag visszakereshetőek, hozzáférhetőek.

 

  3. A termékek kiválasztása

 A webáruház látogatóinak lehetőségük van választani, illetve megrendelés leadni a webáruházban található termékekre, illetve az esetlegesen egyedi termékigényre érkező ajánlat alapján azok beszerzésére.

 A látogató a kiválasztott termékre kattintva megtekintheti annak bővebb leírását, paramétereit, ismertetőjét. Vásárlási szándék esetén a megvásárolni kívánt termékeket a „Kosárba” gomb megnyomásával egy virtuális kosárban helyezi el. A Kosár „Megtekintés” gombjára kattintva megtalálja a látogatás során kosárba helyezett termékeket, valamint megrendelés esetén a számla végösszegét és az esetlegesen fizetendő szállítási költséget.

 A virtuális bevásárlókosár tartalmát leellenőrizhetik, különös tekintettel az árakra és a mennyiségekre, amelyeket itt igény szerint módosíthatóak, javíthatóak. Az esetleges módosítások szerint a kosár automatikusan újraszámítja a rendelés végösszegét.

4. A rendelés elküldése

 Ha a kosárban elhelyezett termékek típusa, paramétere és mennyisége megfelelő, leellenőrizte a fizetendő végösszeget és úgy döntött, hogy a kosárban található termékeket meg szeretné vásárolni, akkor egyszerűen kattintson a "Pénztár" gombra.

 Áruházunkban lehetősége van regisztráció nélkül is a vásárlásra, ezért három lehetőség közöl választhat:

- Korábban már regisztrált vásárlóként szeretne-e belépni (Korábban leadott megrendelései visszakereshetőek)

- Új vásárlóként regisztrálna áruházunkba (Legközelebb nem szükséges adatai ismételt megadása)

- Regisztráció nélkül akar vásárolni (Ebben az esetben nem tudja rendelési előzményét megtekinteni és élni a regisztrált vásárlóinknak szóló kedvezményekkel, ajánlatainkkal.)

 Ha korábban már vásárolt áruházunkban, úgy használja a korábban, a regisztráció során megadott e-mail címét és jelszavát. Ha új vásárlóként szeretne regisztrálni, akkor adja meg a vásárláshoz szükséges adatait, amelyeket a rendszer eltárol és a legközelebbi vásárlás alkalmával már csak be kell jelentkeznie. Regisztráció nélküli vásárlás esetén adja meg számlázási és szállítási címét, adószámát.

A következő lépésben válassza ki az Önnek megfelelő áruátvételi/szállítási módot:

- Házhozszállítás (GLS futárszolgálattal), illetve Magyarországon kívüli szállítás esetén "Szállítás futárszolgálattal - Európa"

- Személyes átvétel ügyfélszolgálatunkon (előre egyeztetett időpontban)

 A szállítási mód kiválasztását követően egy Önnek megfelelő fizetési módot kell választania.

 

  5. Fizetési feltételek

 Áruházunkban lehetőség van banki átutalással, bankkártyával vagy készpénzzel történő fizetésre. Utóbbi két esetben a teljes vételárat - szállítási költséggel - együtt a küldemény átvételekor kell kifizetni készpénzben a küldemény kézbesítőjének.

- Online Bankkártyás Fizetés - Az online bankkártyás fizetések a Stripe elektronikus fizetéseket lebonyolító rendszerén keresztül valósulnak meg. A pénztári folyamat végén átirányítjuk Önt a Stripe biztonságos fizetést garantáló oldalára, ahol első lépésként meg kell adnia a kártyaadatokat (kártyaszám, kártyán szereplő név, lejárat (hónap/év), CVC-kód). A kártyaadatok megadása után a „fizetés” gombra kattintva elindíthatjuk a tranzakciót. Elfogadott bankkártyák: VISA  |  MasterCard  |  Maestro  |  American Express, illetve a bankkártyás fzetési módon kívül Apple Pay és Google Pay fizetési mód.

- Előre utalás - Megrendelése leadása után megrendelése "függő állapotba" kerül. A megrendelt termékekről díjbekérőt/proforma számlát küldünk, amelynek sorszámát kérjük hivatkozásként megadni a banki átutaláskor. Amint megérkezik bankszámlánkra az átutalt összeg, rendelését aktíváljuk és e-mailben minden szükséges további információt közlünk Önnel.)

- Utánvét - Készpénzes vagy bankkártyás fizetés házhozszállítás esetén a küldemény átvételekor a GLS futárszolgálat munkatársának vagy az adott GLS CsomagPonton. A bankkártyás fizetési lehetőség rendelkezésre állásáról Önnek előzetesen tájékozódnia kell. Az utánvétkezelés díja: 690 Ft (543 Ft + Áfa). Csak Magyarország területén igénybe vehető fizetési mód!

- Készpénz - A megrendelt termékek ellenértékét irodánkban személyesen is kiegyenlítheti, ám csak előre egyeztetett időpontban tudjuk fogadni.

- Átutalás - Szerződött Partnereink számára fenntartott, az áru utólagos átutalással történő kiegyenlítésére szolgáló fizetési mód.

 Ha a megrendelés tartalmával egyetért, akkor a megrendelés elküldéséhez kattintson a „Megrendelés” gombra.

(Megrendelést csak nettó 5 000 Ft feletti összeg esetén tud véglegesíteni.)

 

  6. Árak

 A webáruházban használt elsődleges deviza a Magyar Forint (HUF / Ft), de lehetőséget biztosítunk Euróban (EUR / €) történő árufizetésre is, ám mivel az elsődleges deviza és az attól eltérő deviza árfolyamok folyamatosan változnak, így a termékek és a kapcsolódó szolgáltatások ára is folyamatosan - az árfolyam változásoktól függően dinamikusan - változik, amelyet áruházunk árképzése dinamikusan lekövet.

 Mivel vásárlóink jogi személyek az elsődlegesen nagyobb, kiemelt betűmérettel jelzett árak nettó árak, amelyek mellett jelöljük a bruttó (27%-os) ÁFÁ-t tartalmazó bruttó, fizetendő árakat is. Az EU területén érvényes adószámmal tevékenykedő jogi személyiségek és Magyarországtól eltérő EU tagországba küldendő áruk esetén a pénztári folyamat során az ÁFA 0% (EUT) lesz feltüntetve.

 Áraink a megrendelés időpontjában érvényes listaárak, amelyeket a webáruházban a termékek mellett találnak. Ezek az árak nem tartalmazzák a szállítási költséget.

A szállítási költség kalkulációja a pénztár folyamat során a megrendelés véglegesítése előtt, valamint a Vásárlási feltételek között is megtalálható. Amennyiben a webáruház működésében hiba vagy hiányosság lép fel az áraknál vagy a termékeknél, fenntartjuk a jogot a korrekcióra. A hiba felismerését illetve módosítását követően azonnal tájékoztatjuk a vevőt az új adatokról. A vevő ezt követően még egyszer megerősítheti a megrendelést, illetve mind a két félnek lehetősége van arra, hogy egyéb indoklás nélkül elálljon a szerződéstől.

  7. A rendelések feldolgozása

 A beérkező megrendeléseket legkésőbb 48 órán belül feldolgozzuk. Amennyiben erről nem kap visszaigazolást, kérjük mielőbb jelezze elérhetőségeinken.

 

  8. Adatbeviteli hibák javításának lehetősége

 Az adatbeviteli hibák javítására a „Megrendelés” gomb megnyomása előtt, minden választási lehetőség adott.

 

  9. Visszaigazolás

 Minden megrendelésről e-mailes visszaigazolást küldünk. A rendelés feladását követően egy automatikus e-mailt kap a megrendelés beérkezéséről és (később) egy manuálisan indított üzenetet raktárkészlet információról vagy a várható szállítási időpontról. Telefonos egyeztetés kezdeményezése esetén, kérjük hívja központi telefonszámunkat vagy az e-mailben található telefonszámok bármelyikét.

  10. Szállítás

 A megrendelt küldemények kézbesítése, szállítása a legtöbb esetben GLS futárszolgálattal történik - eltérés esetén előzetesen értesítjük. A termék várható szállítási idejét a webáruház ismerteti a pénztár folyamat során, valamint a visszaigazoló e-mail is tartalmazza. Mivel termékportfóliónk rendelkezésre állását több beszállítóval biztosítjuk és az aktuális rendelkezésre állás/raktárkészlet információ nem minden esetben azonnali adatokon alapul, így a raktáron nem lévő termékek szállítási határidejét az átlagos becsült beérkezési idő szerint kalkulálja a rendszer. Ettől kevesebb, illetve több idő is szükséges lehet a megrendelés maradéktalan teljesítéséhez! A szállítás időpontjáról lehetősége van egyeztetni a visszaigazoló e-mailben található telefonszámon.

Szállítási díjak:

Szállítási díjaink Magyarország területén egységesek és a megrendelés végösszege alapján kerülnek kiszámításra.

Bruttó 5 000 Ft-tól 100 000 Ft-ig
2 985 Ft (2 350 Ft + Áfa)

100 000 Ft felett
INGYENES! - A teljes szállítási költséget cégünk átvállalja.

 

 

Szállítás Magyarországon kívül rendelési összegtől függetlenül az alábbiak szerint alakul, az ÁFA tartalom 0% (EUT):

Európa 1-es zóna / Szlovákia, Szlovénia, Ausztria, Cseh köztársaság, Románia, Horvátország
7 490 Ft

Európa 2-es zóna / Lengyelország, Németország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Liechtenstein, Svájc
9 990 Ft

Európa 3-as zóna / Dánia, Franciaország, Olaszország, Egyesült Királyság, Monaco
11 990 Ft

Európa 4-es zóna / Lengyelország, Németország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Liechtenstein, Svájc
16 990 Ft

Egyéb, a felsorolásban nem szereplő országba történő szállítási igény esetén kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

  11. A szállítástól elállás

 Ha a webáruház a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, köteles erről a megrendelőt tájékoztatni. A webáruház nem köt szerződést kiskorúakkal. A megrendelő a kereskedelmi feltételek elfogadásával nyilatkozik arról, hogy nagykorú.

 

  12. A termék visszaküldése

 A terméket csak eredeti állapotában és csomagolásában, hiánytalan mennyiségi, minőségi állapotában vesszük vissza.

 

  13. Tulajdonjogi kikötés

 A megrendelt áru a vételár teljes kifizetéséig a szállító tulajdonában marad.

 

  14. Megrendelés módosítása, törlése

 A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor webáruházunk szoftvere a vásárló felé azonnal értesítést küld a rendelés felvételének tényéről. Ez az értesítés nem minősül az eladó és a vásárló között létrejött szerződésnek, csupán jelzi a vásárlónak, hogy rendelési igényét rendszerünk regisztrálta és továbbította az eladó illetékes munkatársa felé.

 Amennyiben a vásárlóhoz hivatalos visszaigazoló e-mail 48 órán belül nem érkezik meg, akkor a vásárló ajánlattételi kötöttségei megszűnnek.

 Az eladó a megrendelés teljesítésének megkezdéséig megadja a lehetőséget a vásárlónak rendelése visszavonására elektronikus úton. A rendelés teljesítésének megkezdésekor a vásárló e-mailben és/vagy telefonon értesítést kap a teljesítés várható időtartamáról és a teljesítés megkezdésének tényéről. Ezt követően már csak a "Kapcsolat" menüpontban található elérhetőségeink valamelyikén keresztül van lehetőség rendelésének visszavonására.

 A megrendelés utólagos módosítására csak írásos formában, e-mailben kerülhet sor.

 

  15. Jótállás, garancia, szavatosság

 

 Az áruházban kizárólag új, garanciális termékek vásárlására van lehetőség. A garancia a szavatossági időn belül a számla eredeti példányának vagy annak másolatának bemutatásával érvényesíthető cégünknél, illetve egyes speciális termékek esetén a gyártó által kijelölt szakszervizekben. A szavatossági felelősségre a Ptk. és a 117/1991. (IX.10) sz. Korm. rendelet rendelkezései az irányadóak. A fentiektől eltérő garancia, szavatosság valamint ezek időtartama a terméktípusoknál, a termékek leírásánál vagy az ajánlatban fel van tüntetve.

 A vásárló az áruk cseréjét csak abban az esetben kérheti, ha azok minden kétséget kizáróan, bizonyíthatóan hibásak. Az Eladó a nem rendeltetésszerű használatból adódó hibákért semmilyen garanciát nem vállal.

 

  16. Elállási jog / visszaszolgáltatási garancia

 

 A Fogyasztónak jogában áll a vásárlást követő 30 naptári napon belül a vásárlástól elállni a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet alapján. Ebben az esetben a Vásárló felel az áru hibátlan, sérülésmentes visszajuttatásáért és viseli a felmerülő költségeket. Az Eladó ebben az esetben visszajuttatja a vásárlás összegét a Vásárlónak legkésőbb az áru visszaérkezését követő 30 napon belül. A visszafizetés módja elsődlegesen az igénybe vett fizetési mód függvénye.

 Ha az elállási jog alapján visszaszállított áru nincs kifogástalan, újra eladható állapotban, akkor a megrendelő kártérítésre kötelezett, amennyiben az áru állapotának romlását, tönkremenését, vagy visszaadásának másmilyen ellehetetlenülését szándékosan vagy hanyagságból idézte elő. Ha az Eladóhoz visszaérkezett áru hibás, sérült, úgy az Eladó ezen áruk vételárát nem köteles visszafizetni a Vásárlónak.

 Amennyiben a termékről felbontás során a kézbesítést végző személy (futár) jelenlétében derül ki, hogy bizonyítottan sérült és a sérülés az áru átvételét megelőzően keletkezett, ebben az esetben a termék visszavételét, az értékesítés törlését - igény esetén a termék cseréjét - azonnal biztosítjuk. Bármilyen nemű sérülést, tartalomhiányt a küldemény kézbesítése során az átadó-átvevő közötti tényállási jegyzőkönyvnek kell tartalmaznia! Utólagos tartalomhiányért, esetleg sérülésért felelősséget vállalni nem tudunk.

 Az elállási jog gyakorlására vonatkozó 17/1999. Kormányrendelet szövegét letöltheti a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról.

 Az elállási jog csak a Polgári Törvénykönyv szerinti Fogyasztónak minősülő Felhasználókat illeti meg. Az elállási jog nem illeti meg azon jogi személyiséget, vállalkozást, azaz az olyan személyt, aki a szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körében jár el. Ez esetben az elállási jog gyakorlásának elbírálása cégünk hatáskörébe tartozik.

 Az esetleges jogviták elbírálását elsősorban a Pest Megyei Békéltető Testület vagy az Online Vitarendezési Platform (http://ec.europa.eu/odr) iránymutatása alapján rendezik. Amennyiben ezek sikertelenül záródnak, a Felek a Gödöllői Járásbíróság illetékességét kötik ki.

 

  17. Webáruház tartalma

 A webáruházban használt képek illusztrációként szolgálnak és az egyszerűbb azonosítást szolgálják. A termékeknél használt képek és a szállított termék közötti eltérés miatt reklamációt nem tudunk elfogadni, felelősséget nem tudunk vállalni.

 A webáruházban fellelhető minden képi, szöveges és egyéb tartalom a Next Evolution Kft. kizárólagos tulajdonát képezi. A tartalom engedély nélküli felhasználása jogi következményeket von maga után.

 Amennyiben a dokumentummal kapcsolatban kérdése van, azt felteheti e-mail-ben, vagy telefonon az elérhetőségeink bármelyikén.

Adatkezelési tájékoztató
Adatvédelmi nyilatkozat

(AT-20200815)

A Next Evolution Kft. jelen adatvédelmi nyilatkozat útján informálja az érintetteket az adataik kezelésével kapcsolatos tényekről. A tájékoztatás a kezelt adatok őrzésének céljáról, jogalapjáról, az adatkezelések időtartamáról, az adatkezelésekkel kapcsolatos jogokra és jogorvoslati lehetőségekre is kiterjed. Az adatkezelési gyakorlat mellett az adatvédelemre és személyes adatok biztonságos kezelésre vonatkozó intézkedéseket is rögzíti.

Cégünk az adatvédelemre vonatkozó mindenkor érvényes törvényi előírások betartásával dolgozza fel, kezeli és tárolja az érintettek adatait.

Az adatkezelő:

Next Evolution Kft.
Székhely: 2100 Gödöllő, Széchenyi István utca 44.
Cégjegyzékszám: 13-09-206327
Adószám: 25158416-2-13
E-mail: next (at) nextevo (pont) eu
Telefon: +36 70 244 88 63

A kezelt adatok köre megrendelések esetén:

- Vezetéknév / Keresztnév
- Telefonszám
- E-mail cím
- Munkáltatói cégadatok, telephelyi cím

Egyéb esetekben a fentieken kívül az érintett választása szerinti további adatok kerülnek/kerülhetnek megadásra):
- Beosztás
- Levelező rendszer beállítástól függően esetlegesen fénykép.

A megadott személyes adatok valódiságát nem, csak a cégadatok helyességét ellenőrizzük a hiteles nyilvántartásokból fellelhető adatatok alapján. A megadott adatok helyessége az érintett felelőssége.

Az adatkezelés főbb jogalapjai:

• Szerződés teljesítése:

A szerződéses kötelezettségeink, így a megrendelések teljesítése (a megrendelés folyamatáró/állapotáról szóló értesítés), a megrendelés megtörténtének, teljesítésének és annak megfelelőségének igazolása, ellenőrzése, esetleges reklamációs ügyintézés, illetve a számlázás biztosítása és a megkötött szerződések bizonyítása.

• Jogi kötelezettség teljesítése:

A mindenkor hatályos jogszabályoknak, helyi rendeleteknek történő megfelelés.

• Hozzájárulás alapján:

Külön e célú nyilatkozat alapján, amelyben hozzájárul ahhoz, hogy rendelkezésre bocsátott adatait DM küldemények (azaz reklámküldemények) megküldése érdekében használjuk, úgy az adatkezelés célja kifejezetten ezen küldemények megküldése.

• Jogos érdek alapján:

A megkeresések és az azokra küldött érdemi válaszok, ajánlatok készítése céljából történő adatkezelés. Beszállítóink (eladók/szolgáltatást nyújtók) beérkező ajánlatainak feldolgozása céljából történő adatkezelés - amely így az eladó/szolgáltatást nyújtó cég jogos érdeke.

Az adatkezelés minden esetben önkéntes hozzájáruláson és/vagy rá utaló magatartáson alapul. Kizárólag olyan személyes adatokat gyűjtűnk és dolgozunk fel, amelyeket a önkéntesen bocsátanak cégünk rendelkezésére. Ezen adatokra az Ön részére nyújtott szolgáltatásaink biztosításához, fejlesztéséhez, illetve a keletkező beszerzési igények és szerződéses kötelezettségeink teljesítéséhez van szükség.

A jelen Adatkezelési nyilatkozatban meghatározott céloktól eltérő célokra cégünk a megadott adatokat nem használja fel.

Az adatkezelés időtartama:

A személyes, nem kötelező adatok kezelése azok önkéntes megadásától azok törléséig tart. A Next Evolution Kft. felé történő megrendelés leadásával az adatok minimum a jogszabály kötelező rendelkezése szerinti időtartamig  megőrzésre kerülnek. Az adatokat továbbá a szolgáltatásunk folyamatos, gördülékeny biztosításának céljából és a szolgáltatás színvonalának a visszakereshetőség elve alapján visszavonásig őrizzük.

Adatai megadásával Ön kifejezetten hozzájárul a megküldött adatok felhasználásához. A hatályos törvényi előírásoknak megfelelően a személyes adatait csak addig tároljuk, ameddig indokolt, illetve az adatok kezeléséhez való hozzájárulást vissza nem vonja.

A kezelt személyes adatokat semmilyen esetben sem továbbítjuk, adjuk át, illetve tesszük nyilvánossá. Az adatfeldolgozással megbízott cégeken kívüli harmadik személynek, kivéve nem adjuk át - kizárólag, ha erre jogszabály, hatóság vagy bíróság kötelez minket.

Adatfeldolgozás, adattovábbítás:

A Next Evolution Kft. a kezelt adatokat nem továbbítja más, harmadik személy részére. Adatfeldolgozást  – az adatfeldolgozóval fennálló szerződés időtartama alatt – az alábbi cég végeznek számunkra:

NETregator Kft.
1136 Budapest, Hun utca 2., Magyarország
- adattárolás, levelezés, tárhelyszolgáltatás

ShopRenter.hu Kft
4028 Debrecen, Kassai út 129.
- Adattárolás; webshopban keletkezett adatok

UNAS Online Kft.
9400 Sopron, Kőszegi út 14.
- Adattárolás; webshopban keletkezett adatok

KBOSS.hu Kft.
1031 Budapest, Záhony utca 7.
- Adattárolás; számlázási folyamat során keletkezett adatok

Innonest Software Kft.
1031 Budapest, Záhony utca 7. C. ép. (Graphisoft Park)
- Adattárolás; számlázási folyamat során keletkezett adatok

GLS General Logistics Systems Hungary Kft.
2351 Alsónémedi, GLS Európa utca 2.
- Adattárolás; szállítás során, küldemény kézbesítéséhez szükséges adatok

Google LLC (“Google”)
1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, Amerikai Egyesült Államok
- adattárolás, levelezés, adatbiztonság fokozása, statisztikai adatok feldolgozása

Egyéb megbízások alapján, szerződéses Partnereink, egyéni vállalkozók, futár- és szállítmányozó cégek a szerződéses feladataik teljesítésének céljából adatait megismerhetik az adott cél elérésig. Cégünk irányelve alapján ezen rendelkezésükre bocsátot adatokat a cél teljesülését követően azonnal – a törvényi előírásokat betartva – kötelesek megsemmisíteni.

A Next Evolution Kft.-vel szerződéses kapcsolatban álló Adatfeldolgozók tevékenységüket a velük fennálló szerződés tartama szerint végzik. Az Adatfeldolgozók az adatokat és azok felhasználását érintő érdemi döntést nem hozhatnak, a tudomásukra jutott személyes adatokat kizárólag a cégünk rendelkezései szerint dolgozhatják fel, saját céljára adatfeldolgozást nem végezhetnek, továbbá a személyes adatokat cégünk rendelkezései, illetve a mindenkor hatályos jogszabályok szerint kötelesek tárolni és őrizni.

Az adatok megismerésére jogosultak köre, adatkezelő személye:

A kezelt adatok kizárólag szervezetünk azon munkavállalói részéről kerülnek megismerésre, akik az adott célhoz kötötten szükségszerűen meg kell ismerjék az adatokat.

Tájékoztatás adatbiztonsági intézkedésekről:

A tudomásunkra jutott adatokat irányelveinknek megfelelően a lehető legnagyobb biztonsággal kezeljük.

A különböző forrásokban elektronikusan kezelt adatállományok védelme érdekében cégünk a megfelelő technikai megoldássokkal biztosítja, hogy a tárolt adatok ne kerülhessenek illetéktelenek birtokába. Hálózatunk és adatfeldolgozóink hálózatai, valamint az azokon található adatok és adatbázisok is védettek a számítógéppel  támogatott  csalás,  kémkedés, számítógépvírusok és a  számítógépes  betörések ellen.

Cookie-k:

A kezelt személyes adatok mellett előfordulhat, hogy személyes adatnak nem minősülő információt, adatot, kérünk Öntől. A böngészésre használt eszközén kis adatcsomagot, ún. sütit (cookie) helyezünk el és olvasunk vissza. Ha a böngésző egy korábban elmentett sütit visszaküld, a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó korábbi látogatását az aktuálissal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében. Ezen sütik fel a látogató személyazonosságának beazonosítására önmagukban nem használhatóak.

A sütit a felhasználó képes törölni saját számítógépéről, illetve letilthatja böngészőjében a sütik alkalmazását. Bővebb tájékoztatást a Cookie tájékoztató menüpontban talál.

Az adatkezeléssel kapcsolatos jogok:

- A tájékoztatás kéréshez való jog

Írásban tájékoztatást kérhet arról, hogy cégünk:
- milyen személyes adatait,
- milyen jogalapon,
- milyen adatkezelési cél miatt,
- milyen forrásból,
- mennyi ideig kezeli,

- A helyesbítéshez való jog
Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

- A törléshez való jog
Az érintettek kérhetik a róluk szóló adatok törlését, de azt csak abban az esetben kell megtennünk, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:

• Adatgyűjtés céljából a személyes adatokra már nincs szükség.

• Hozzájárulás alapján történő adatkezelés visszavonása. (Ha hozzájárulás és egyúttal más jogalap alapján is kezeltük is az adatokat, a hozzájárulás megszűnésével még mindig lehetséges egyéb más jogalap; például jogi előírás amely miatt az adat nem törölhető.)

• Az érintett adatkezelés elleni tiltakozása esetén.

• Az adatok jogellenes kezelése esetén.

• Jogi kötelezettség miatti törlés.

Az Európai Parlament (EU) 2016/679 rendelete a törlés kapcsán - amennyiben valamelyik fenti feltétel helytálló - az adatkezelő oldalán ésszerűen elvárható mennyiségű erőfeszítést feltételez. Ha az adatok tárolásának jellege a törlést különösképpen megnehezíti, abban az esetben az adatkezelő a törléstől alapos indokkal eltekinthet.

Törlési kérelem esetén a törlési igényről adatfeldolgozóinkat is informáljuk.

- Adatkezelés korlátozásához, zároláshoz való jog
Az adat alanya ellene van az adatkezelésnek, de nem azt szeretné, hogy eltávolítsuk a rendszerből, csupán hogy ne kezeljük az adatait.
(A zárolás addig tart, amíg az érintett által megjelölt indok szükségessé teszi az adatok tárolását.)

Az adatai zárolását kérheti például abban az esetben, ha úgy véli, hogy adatait cégünk jogellenesen kezelte, azonban az Ön által kezdeményezet hatósági vagy bírósági eljárás érdekében szükséges az, hogy a tárolt adatait ne töröljük. Ebben az esetben a hatóság vagy a bíróság megkereséséig cégünk tovább tárolja a személyes adatot, majd ezt követően törli azon adatokat, amelyek a törvények betartásához nem szükségesek.

- Adathordozáshoz való jog
Az érintett kérheti, hogy a róla meglévő információinkat, gépi feldolgozásra alkalmas formában adjuk át, hogy ő azt más szolgáltatóval, más rendszeren tudja használni.

- A tiltakozáshoz való jog
Írásban tiltakozhat az adatkezelés ellen, ha adatait közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljából továbbítaná, felhasználná.

Jogérvényesítési lehetőségek:

Az Érintett az adatkezeléssel kapcsolatban jogait az alábbi elérhetőségeken gyakorolhatja:
Next Evolution Kft.
Székhely: 2100 Gödöllő, Széchenyi István utca 44.
E-mail: next (at) nextevo (pont) eu
Telefon: +36 70 244 88 63

Az adat alanya a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést kérelmezheti az adatkezelőtől, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, egyúttal tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, és élhet az adathordozhatósághoz való jogával.

Az adatokkal kapcsolatos információkérés, illetve jogérvényesítés esetén a fenti elérhetőségeinken érdeklődhet, illetve veheti fel velünk a kapcsolatot.

Cégünk az írásbeli megkeresés kézhezvételétől számított 15 munkanapon belül írásban adja meg a kért tájékoztatást, illetve végzi el a kért módosítást.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál bejelentéssel bárki vizsgálatot kezdeményezhet arra hivatkozással, hogy a személyes adatok kezelésével, illetve a közérdekű adatok vagy a közérdekből nyilvános adatok megismeréséhez fűződő jogok gyakorlásával kapcsolatban jogsérelem következett be vagy annak közvetlen veszélye fennáll. A Hatóság vizsgálata ingyenes, annak költségét a Hatóság előlegezi és viseli.

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 1 391-1400
Fax: + 36 1 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat (at) naih (pont) hu

Az érintett a jogainak megsértése esetén a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező bírósághoz fordulhat az adatkezelő jogsértése miatt. A bíróság az ügyben soron kívül jár el. A jogsértéssel kapcsolatos per az érintett lakóhelye vagy tartózkodási helye szerinti törvényszék előtt is megindítható. Az adatkezelő az érintett adatainak jogellenes kezelésével vagy az adatbiztonság követelményeinek megsértésével az érintettnek okozott kárt köteles megtéríteni. Az érintettel szemben az adatkezelő felel az adatfeldolgozó által okozott kárért is. Az adatkezelő mentesül a felelősség alól, ha bizonyítja, hogy a kárt az adatkezelés körén kívül eső elháríthatatlan ok idézte elő.

Fel kívánjuk hívni az Érintettek szíves figyelmét az Info tv. 6. § (5) bekezdésére, amelynek értelmében az önkéntesen megadott személyes adatot az adatkezelő a törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából, illetve az adatkezelő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítése céljából további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

Fontos, hogy a fenti érdek érvényesítése a személyes adatok védelméhez fűződő jog korlátozásával arányban kell, hogy álljon.