Karbantartási anyagok, segédanyagok és ipari felszerelések webáruháza

Forgatóművek

A pneumatikus forgatóművek levegőnyomással hajtanak meg egy forgó tengelyt. A pneumatikus forgatóművek két fő típusa a fogaskerék-fogasléces és a forgólapátos kivitel.
A fogaskerék-fogasléces forgatóművekben egy fogaskerék és egy fogasléces henger között jön létre a forgatónyomaték, amelyet a levegőnyomás kiegyenlít. A fogaskerék-fogasléces forgatóművek előnyei a nagy nyomaték, a pontos szögállítás és a hosszú élettartam, hátrányuk a relatív magas zajszint.
A forgólapátos forgatóművekben egy lapátkerék kapja meg a levegőnyomást, amelyet egy házban vezetnek el. A lapátkerék forgatja a tengelyt, amelyhez csatlakozik. A forgólapátos forgatóművek előnyei a kis méret, a csendes működés és az alacsony ár, a hátrányuk az alacsony nyomaték, a pontatlan szögállítás és a fogaskerék-fogasléces forgatóművekhez képest rövid élettartam.
A pneumatikus forgatóművek széles körben alkalmazhatók az ipari területeken robotok, gépek, szerszámok és szelepek meghajtására, mozgatására.

Amennyiben a keresett típust nem találja feltöltött kínálatunkban, keresse a "helyettesítő kereső" elnevezésű termékeinket.
Kérését a lehető leghamarabb igyekszünk megválaszolni.